2015-01-11

Knäckig kladdkaka med After Eight - recept!

Vi hade en After Eight kvar sedan jul och jag ville göra en kladdkaka. När jag googlade efter idéer så såg recepten lite trista ut, med halvsmälta plattor ovanpå så jag gjorde en egen variant. Det blev sjukt gott. Kanterna blev sega och mitten kladdig, en knäckig yta och mint som runnit genom hela kakan. Kladdigt och gott, testa!
Kladdkaka med After Eight

2 st Ägg
3 dl Socker
3 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop.

175 g Smör

Smält och rör ner.

3½ dl Mjöl
1 dl Kakao
1 tsk Bakpulver

Blanda och vispa ned i smeten.

12-16 After Eight-plattor

Täck botten av en springform med bakplåtspapper och smöra in kanterna. Häll i smeten och grädda i 175 grader i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Ta ut kakan och täck ytan med After Eight-plattor, dela några stycken och stick ner här och där. In i ugnen igen, 5-10 minuter. Det bubblar en del och är rinnigt när du tar ut den. Tryck ner kanterna med en sked och låt svalna något.  Servera ljummen, gärna med grädde.
- vs -

2 kommentarer:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!