2015-01-08

Vileda Magical - testat!

Som en del av Vileda Städpanel har vi fått testa Magical från Vileda och här följer vår utvärdering.
Problem med hårt vatten och kalkavlagringar? Trött på att kämpa mot smuts och vattenfläckar på duschkabinen, kaklet speglarna och kranarna i badrummet ? Nya Vileda Magical är lösningen på ditt problem. Vileda Magical består av två komponenter som tillsammans gör ytorna i t.ex badrummet vattenavvisande och smutsen glider av. Den supertunna mikrofiberduken rengör och fördelar Magicalvätskan jämnt över ytan. Vätskan är vattenavvisande och förhindrar att smuts och kalk fastnar på ytan. Ett revolutionerande rengöringssystem som håller hemmet rent längre! Spraya - torka - njut!
Vi har mycket kalk i vårt vatten så idén att Magical gör att "ytorna blir vattenavvisande så att smutsen glider av" låter toppen. Det blir ofta fläckar efter vatten på handfatet, duschväggen och kaklet. 
Badrumsspegeln med Magical.
Magical är enkel att använda, bara spraya och putsa med den medföljande mikrofiberduken. 

Det som känns lite konstigt är hur det hela fungerar, att jag smörjer in ytorna. Vanligen går städningen ut på att ta bort, inte lägga till.

När jag använder Magical på speglarna så blir de flammiga. Även om jag, som det tipsas om, torkar efter med vatten, så försvinner det inte. Jag får inte ens bort det med andra medel eller städdukar. Det försvinner dock med tiden.

Speglarna är imfria (water repellent) under tiden som medlet finns på dem men imman är ju tillfällig så jag föredrar den mot den flammiga yta Magical lämnar efter sig.

När jag testar Magical på glasbordet vi har i vardagsrummet är det en annan sak. Där blir det inte flammigt och jag tänker att flammigheten beror på reflektionerna i spegelglas.

Det går utmärkt att använda Magical till fönsterrutorna, åtminstone invändigt, jag har inte testat ute (minusgrader).

Slutsatsen är att Vileda Magical fungerar bra som glasputs men lämnar en flammig yta på speglar. Jag tycker att det är svårt att avgöra om det faktiskt är smutsavvisande och vill helst inte att exempelvis handfaten ska ha en yta av ett kemiskt medel då barnen lägger sin tandborstar och annat på det.

Att använda miljövänliga mikrofiberdukar till städning, som Vileda har en hel serie av, rekommenderar jag gärna men i vår familj fyller Magical inget behov.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!