2015-02-24

Ecover Universalrengöring & Diskmedel - testat!

Vi har testat diskmedel och universalrengöring från Ecover och här följer vår utvärdering.
Ecover är inte likt något annat varumärke: pionjärer inom hållbarhet och miljövänlighet med 35 års erfarenhet av feel good-städning för hemmet. Kraftfullt nog för att göra jobbet, men med växt- och mineralbaserade ingredienser för att ta hand om dig och ditt hem utan otrevliga kemikalier.
Universalrengöringen har jag främst använt i badrummet såsom på kaklet, toalettstol, handfat och i duschen. 

Flaskans sprayfunktion är låsbar och har en lagom vid dusch. Man behöver inte skölja av ytan efter användning, det räcker att torka av. Jag har använt både mikrofiberduk och papper med gott resultat även om jag personligen föredrar att spola av med vatten.


Resultatet är mycket bra, det är enkelt att göra rent, oavsett om man väljer att torka eller skölja efter. Det doftar gott och löddrar bra när jag använder en svamp gör att gnugga bort svårare fläckar. 


Diskmedlet fungerar jättebra och tar bort fett minst lika bra som andra diskmedel. Här finns inget att anmärka på.


Både diskmedel och universalrengöring har en fräscht fruktig men ändå neutral doft. De är dryga och lätta att fördela. Förpackningarna är gjorda av återvunnen plast och diskmedlets flaska är designad för att enkelt återfyllas. 


De ekologiska, miljösnälla fördelarna gör att jag värderar produkterna högt redan innan jag testat dem. När produkterna är kemikaliefria finns det ingen risk att farliga rester ska sitta kvar efter disk och städ. Det känns tryggt, inte minst när vi diskar småttingarnas nappflaskor.


Då produkterna fungerar precis lika bra som likvärdiga, men kemikaliestinna och miljöfarliga, rengöringsmedel så känns det självklart att välja Ecover i framtiden.


Ecover har ett brett sortiment, gedigen eko-erfarenhet och jag är väldigt nyfiken på att testa deras övriga produkter. Såsom tvättmedel, maskindiskmedel och mer riktade produkter som glasputs.

Vår familj kommer absolut använda Ecovers produkter som rengöringsmedel i vårt hem och rekommenderar dessa två varmt!

- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!