2015-02-11

Fyllda mellisgifflar - recept!

Pizzabullar är en favorit när det kommer till mellanmål, smidigt att ha i frysen till picknick eller när hungriga barn vill har något enkelt efter skolan. Nu ville jag prova något nytt och det blev fyllda gifflar. Jag gjorde dem på pizzadeg och hade tre olika fyllningar. En med pesto, skinka och ost, en med ketchup istället för pesto och en variant med salami och brieost. 

Nu kan man variera fyllningen hejvilt och det är sådant jag uppskattar när man bakar själv. Det finns så mycket gott man kan ha i, oliver, fetaost, chevré, tomat, paprika, lök mm.
Fyllda mellisgifflar
32 st

6 dl Vatten
50 g Jäst

Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen.

½ dl Olivolja
2 tsk Salt
1 msk Oregano
10-13 dl Mjöl

Tillsätt allt, mjölet lite i taget tills degen släpper från kanterna. Arbeta degen i fem minuter och låt sedan jäsa i 45 minuter.

Fyllning

Riven Ost
Strimlad Skinka
Pesto eller ketchup

Brie
Strimlad Salami

Dela degen i fyra delar, kavla varje del till en rundel och dela varje rundel i åtta tårtbitar.

Lägg fyllningen på den breda änden och rulla ihop, lägg dem på bakplåtspapper med skarven nedåt. Kläm ihop kanterna så att inte fyllningen rinner ut. Låt jäsa i ytterligare en halvtimme.

Pensla gifflarna med uppvispat ägg, strö flingsalt över de med brie och sesamfrön över de andra. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i 7-10 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna på galler under bakduk och förvara dem i frysen. 

- vs -

2 kommentarer:

  1. Men åhh !! Hur gott lät inte det !?
    MUMS !!

    SvaraRadera
  2. Mums, vad gott ska jag testa till mina kräsna kids :) kram Diana

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!