2015-02-06

Kladdkaka med wienernougat- och jordnötstopping - recept!

Kladdkaka är gott, det vet vi alla och det är en tacksam bas för alla möjliga godsaker. Jag ville göra en med jordnötter och googlade recept men valde till slut att improvisera. Jag hade Center i men det kan man absolut hoppa över. Blandade mörk choklad med nougat till toppingen (tror att det kallas wienernougat då) och det var en bra kombination. Kakan blev väldigt mäktig så en tunn bit räcker gott.
Kladdkaka med wienernougat- och jordnötstopping

2 dl Socker
1 dl Farinsocker
4 tsk Vanijsocker
2 st Ägg

Vispa ihop.

150 g Smör
2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver

Smält smöret och vispa samman allt. Täck botten av en springform med bakplåtspapper, smörj kanterna och bred ut smeten.

ev 10 Center- eller Ploppbitar

Tryck ner godisarna i smeten.

Grädda i mitten av ugnen, 175 grader 25 minuter. Ta ut och tryck ner kanterna något, låt svalna.

100 g Mörk Choklad
125 g Nougat
2 dl Salta Jordnötter

Smält chokladen och rör ner nougaten tills det blandats. Häll i jordnötterna och bred allt över kakan, ställ i kylen för att stelna. Servera med grädde eller vaniljglass.
- vs -

4 kommentarer:

  1. åååh vad mumsigt! igår gjorde kladdkaka med after eight som pojkvännen tog med sig t jobbet idag, men denna ska jag nog släönga ihop ikväll så vi har något själva att mumsa på =).

    SvaraRadera
  2. Mmmm, låter farligt gott!

    SvaraRadera
  3. Smarrigt! Detta måste Maja testa. :-D

    SvaraRadera
  4. Det där såg riktigt gott ut! Mums!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!