2015-02-20

Saftiga limpor med yoghurt - recept!

Häromdagen bakade jag limpor med yoghurt, det blev ett gott vardagsbröd. Det är en relativt fast deg som passar bra att grädda även utan limpformar. 
Saftiga yoghurtlimpor
2 st
50 g Jäst
4 dl Mjölk
25 g Smör

Smält smöret och värm tillsammans med mjölken till 37 grader, lös upp jästen.

2 dl Turkisk Yoghurt, 10%
½ dl Sirap
3 tsk Salt
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Rågsikt
10 dl Mjöl

Blanda samman allt till en kraftig deg. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. Smörj och mjöla två limpformar, 1½-liters (eller använd bakplåtspapper som du häftar ihop till egna formar). 

Ta upp degen och dela den i två delar, forma till limpor och lägg i formarna med ev skarv nedåt. Nagga och låt jäsa i 45 minuter.

Blanda vatten med en droppe sirap och pensla bröden med vätskan. Grädda längst ned i ugnen, 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna helt på galler under bakduk innan du skivar brödet.
- vs -

1 kommentar:

  1. Ser gott ut! Hembakat bröd är ju helt klart bäst!

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!