2015-02-17

Surdeg & gladdeg!

Nu har jag dragit igång en surdeg, det första steget är taget.
Vetesurdeg, grund

100g Grovrivet, skalat Äpple
250 g Vetemjöl Special
200 g vatten

Rör ihop ordentligt och förvara i en glasburk med lock. Rör om noga morgon och kväll. Efter 1-3 dygn börjar den bubbla och är då redo att användas.

Den glada degen är typ jag. Jag bakar hejvilt numer. Idag har jag, förutom de obligatoriska semlorna, bakat två nya bullsorter, tacopiroger och satt en deg till ett bröd som ska gräddas imorgon. Testar nya saker och det är så kul!
Bullar med chokladsmak respektive farin och kanel.
Inte brända, choklad.
Att jag vågar och är inte rädd att misslyckas som annars. Kör på och hoppas på det bästa.

Mindre kul är att vi har status quo på bussproblemet. Vi kommer ingenstans trots att vi försöker allt vi kan. Det sliter på min man, det sliter på mig och i sin tur på barnen.

Jag har (nästan) tagit bort flytta-från-huset-alternativet som en lösning, det är ju det krångligaste valet. Jaja, en dag i taget. Imorgon är en ny sådan.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Spännande! Jag testade en gång men misslyckades totalt! Det kanske är dags för ett nytt försök :)

    Gfks hushållspanel är toppen. V tycket det är jätte kul att scanna varorna när vi kommer från affären, och sen går det på någon minut att svara på frågorna. I gengäld får man biobiljetter, presentkort eller prylar 4 gånger om året :)

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!