2015-02-03

Tekakor med kardemumma - recept!

Tipsades av fina Ingrid om att baka Jennys tekakor och självklart ville jag testa. Jag föredrar tekakor med kardemummasmak och ändrade lite på receptet, som vanligt. När jag ändå är igång med bakning så brukar jag passa på att göra dubbel sats. Tekakorna förvaras bäst i frysen, de tinar extra snabbt om du skär upp dem innan du lägger dem i frysen.
Tekakor med kardemumma
16 st

100 gram Smör
5 dl Mjölk
50 g Jäst

Smält smöret och värm upp tillsammans med mjölken till 37 grader, lös upp jästen.

2 msk Sirap
1 st Ägg
1½ tsk Salt
2 tsk Malen Kardemumma

Tillsätt och rör ihop.

10- 12 dl Vetemjöl Special

Tillsätt efterhand, arbeta samman till en smidig deg (som bulldeg). När man använder Vetemjöl Special är det bra att knåda degen extra mycket, 5 minuter med maskin, 10 för hand.

Låt jäsa i 30 minuter. Ta sedan upp och dela degen i 16 delar. Använd rikligt med mjöl och rulla till bollar som du lägger på bakplåtspapper. Platta till dem och nagga med en gaffel. Låt jäsa 10 minuter till.

Platta till kakorna precis innan du sätter in dem i ugnen. Grädda i 225-250 grader, mitten av ugnen tills de fått färg, 5-8 minuter.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Va gullig du är, och dom ser jättegoda ut! Gillar också kardemumma så detta får jag testa en dag :-)

    SvaraRadera
  2. Detta blir till att testa nästa gång jag orkar baka. Ska bli spännande att se om det funkar med no egg.

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!