2015-02-24

Toscabullar - recept!

Bakade toscabullar för första gången förra helgen och de blev goda. Nästa gång kommer jag använda fasta muffinsformar eftersom toscasmeten rinner en del och vanliga bullformar, även dubbla, visade sig inte vara kraftiga nog. 
Toscabullar
30-40 st

100 g Smör
3 dl Mjölk
50 g Jäst

Smält smöret, värm tillsammans med mjölken till 37 grader och lös upp jästen.

½ dl Sirap
½ tsk Salt
2 tsk Kardemumma
1 st Ägg
10-11 dl Mjöl

Blanda allt till en kladdfri deg, låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 

Fyllning
150 g Smör
1½ dl Socker
3 msk Vaniljsocker

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut till en rektangel och bred på mjukt smör, strö över socker och vaniljsocker och rulla ihop till rn rulltårta. Kläm ihop skarven. Skär i 1-2 cm breda skivor och lägg i kraftiga muffinsformar på plåt. Gör likadant med den andra degen. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Tosca
100 g Smör
2 dl Socker
2 msk Sirap
2 msk Mjöl
2 msk Mjölk
100 g Flagad mandel

Lägg allt i en kastrull, rör om och låt koka upp. Lägg en sked toscasmet på varje bulle precis före gräddning.

Gräddas i mitten av ugnen, 225 grader 8-10 minuter eller tills de fått färg. låt svalna på galler under bakduk.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Gud va gott !
    Jag brukar ställa aluminiumformar under de vanliga bullformarna,
    just för att de ska hålla formen och inte flyta ut när bullarna jäser :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Mums, det ser jättegott ut! Men utesluter numera socker och gluten så får snällt bara titta på bilderna ;)

    sv;

    Vad kul att du tycker det :) Ja, det är riktigt kul att kunna bestämma allt från start hur man vill ha det :) Varken jag eller min man är så duktiga på det här med att renovera så det passar oss bra att bygga hus ;)

    Tack för kommentar ! :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!