2015-03-10

Ananasmums - Recept!

I tidningen Hembakat såg jag en variant av Kärleksmums och valde att baka den, som vanligt ändrade jag på receptet. Det blev en god och saftig kaka med frisk smak. Helt klart en bra kaka som inte känns mäktig och kompletterar andra chokladiga kakor.
Ananasmums
12–14 bitar

3 st Ägg
2½ dl Socker
1 tsk Vaniljsocker

Vispa samman.

6 st Ananasringar i burk (spara spadet)
100 g Smör
1 dl Turkisk yoghurt
1 dl Ananasspad
2 ½ tsk Bakpulver
4 ½ dl Mjöl

Skär ananasen i små bitar, smält smöret och blanda ihop allt. Klä en form med bakplåtspapper, ca 25x25 cm, häll i smeten och jämna till. Grädda längst ner i ugnen, 175 grader i ca 15-20 minuter eller tills kakan stannat. Låt kakan svalna i formen.

Glasyr
1 msk Vaniljsocker
4 dl Florsocker
40 g Smör
4–6 tsk Ananasspad

Kokosflingor

Rör ihop allt, utom kokos, till en bredbar smet, anpassa mängd spad tills du får rätt konsistens. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär upp kakan.
-  vs -

2 kommentarer:

  1. Hörredu, den lät ju jätte god!! Ska jag baka någon lördag då jag lovat mig själv att jag också ska få smaka på något gott :)
    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Vad gott det lät, måste testas någon dag! :-)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!