2015-03-04

Korvbröd - recept!

Med planer på korvgrillning och vi inte längre köper bröd så får vi snällt baka egna korvbröd. Enkelt och gott!

Det går säkert att minska på jästet men jag har inte testat själv ännu, nästa gång däremot. Återkommer om det blir någon märkbar skillnad!
Korvbröd
24 st

3 dl Mjölk
3 dl Vatten
½ dl Rapsolja
75 g Jäst

Värm vatten och mjölk, lös upp jästen.

2 tsk Salt
2 tsk Socker
12- 15 dl Mjöl

Blanda till en smidig deg, låt jäsa i 30 minuter.

Ta upp på mjölat bakbord och dela i 24 bitar. Forma till korvbröd, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 45 min. Pensla med vatten och grädda i mitten av ugnen, 250 grader 5-8 minuter eller tills de fått färg. Låt svalna på galler under bakduk. Skär ett snitt längs en långsida och förvara i frysen.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Har aldrig kommit på tanken att göra egna korvbröd, men det såg/lät riktigt gott!

    Kramar

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!