2015-03-18

LOPPI Blogbag ACO Minicare!

LOPPI BlogbagMinicare innehåller fem hudvårdsprodukter riktade till barn med torr och känslig hud.
Minicare Baby Oil återfuktar och gör huden mjuk och len. Kan användas i badvatten eller direkt på huden exempelvis vid babymassage. Kan också användas till att rengöra huden t.ex. vid blöjbyte. Innehåller solrosolja och rapsolja, som är naturligt rik på vitamin E. 

Jag är ju ett fan av olja till det mesta och den här är helt okej.

Minicare Mousse Wash är en mild och skonsam rengöringsmousse med glycerol, som även kan användas utan vatten, anpassad till babyns ömtåliga hud. Moussen rengör hud och hår utan att torka ut. Kan användas både i dusch och bad, eller vid rengöring med tvättlapp. Moussen har hudnära pH och bildar ett rikt skum som är lätt att skölja ur. 

Det här är barnens favorittvål, de tycker om att den skummar och jag uppskattar att den är både mild och neutral. Jag har ännu inte testat den till barnens hår men tänker mig att den fungerar bra till de två yngsta.

Minicare Baby Zinc Cream är en mild och vattenavvisande kräm med zinkoxid, anpassad till babyns ömtåliga hud. Den är lätt att stryka ut och lämnar en skyddande hinna på huden som förhindrar kontakt med irriterande ämnen. Används vid blöjbyte eller vid behov. 


En sådan här produkt har vi aldrig behövt, varken jag eller barnen, och därför tvivlar jag på att behovet dyker upp inom den närmaste tiden. Ger den till en kompis istället! 


Minicare Washlotion är en mild kroppsrengöringslotion som är lämplig vid torr, extra torr och känslig hud. Innehåller fuktbindande glycerol och mjukgörande fetter som skyddar mot uttorkning. Kan användas med eller utan vatten, i dusch eller bad.


Tänker att det är lätt att tolka "kan användas med eller utan vatten" med att lotionen inte behöver sköljas av, eller är det bara jag som tänker så? Återstår dock att testas!

Minicare Kräm är en fet, mild kräm med återfuktande 5% glycerol och 60% fett. Krämen mjukgör och återfuktar och dess sammansättning är framtagen för att minimera obehag, irritation och sveda. Krämen är lättapplicerad och går snabbt in i huden. Lämplig för och behandlar torr, extra torr samt atopisk hud och eksem. 

Den här är en fet kräm som dröjer innan den absorberas av huden. Krämen är skön att smörja in med och fungerar väl till barn som vuxen.

Hela serien är oparfymerad och fri från konserveringsmedel, färgämnen och mineralolja. Hade produkterna varit ekologiska så hade de fått riktigt högt betyg.

Stort tack till LOPPI-gänget och ACO!
- vs -

1 kommentar:

  1. Gillade verkligen den här blogbagen, helt klart toppenprodukter! Perfekt till min lilla torris här hemma :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!