2015-03-13

Sockerbullar - recept!

När jag bakade minisemlor blev jag sugen på att göra släta bullar och valde då att göra sockerbullar. Jag gjorde dem i miniformat och har dem i frysen tills de ska ätas och penslar dem först då med smör och doppar i socker. Då känns de som nybakade igen.

Testa gärna att blanda socker och kanel och doppa dem i. Den här typen av bullar är en personlig favorit, en del gör liknande med vaniljkräm inuti men jag tycker det är så mycket godare såhär.
Sockerbullar
32 mini, 16 normalstora

3 dl Mjölk
50 g Jäst

Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen.

150 g Smör, mjukt
1 st Ägg
1½ dl Socker
4 tsk Kardemumma
1/½ tsk Salt
11-12 dl Vetemjöl Special

Tillsätt allt, mjölet sist och arbeta samman. Låt jäsa i 60 minuter. Ta upp degen och dela i rulla till små bullar och lägg på bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader, i mitten av ugnen i 7-8 minuter eller tills de fått färg. låt svalna på galler under bakduk. Förvara gärna i frysen tills de ska ätas.

Smör
Strösocker
Ev kanel

Smält smör, penslar smöret på halva bullen och doppa i socker. Klart!
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!