2015-03-11

Vit chokladkladdkaka med hallon - recept!

Vanlig kladdkaka har jag gjort massor av gånger men en kladdkaka med vit choklad istället för mörk var första gången. Den var lättbakad och uppskattades väl av de som åt den. Receptet hittade jag i tidningen Hembakat, men jag har naturligtvis ändrat lite. 
Vit chokladkladdkaka med hallon

150 g Smör
200 g Vit choklad

Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och häll ner finhackad choklad, rör tills chokladen smält.

3 st Ägg
1 dl Rörsocker
1 dl Socker
2¾ dl Mjöl

Tillsätt allt och rör till en slät smet.

1 dl Kokosflingor
10-15 Hallon

Smöra en springform och bröa kanterna med kokosflingor, fyll botten med ett lager kokos. Häll i smeten, tryck ned hela hallon och grädda i mitten av ugnen, 180 grader i 25-35 min. Då det är en kladdkaka får du själv avgöra hur kladdig du föredrar den.

Låt svalna i formen under bakduk. Dekorera ev med florsocker och frysta hallon och servera med smaksatt grädde (hallon, lime, citron).
- vs -

3 kommentarer:

  1. men åhh va gott !!
    dock hr jag blivit lite väl "fluffig" runt magen på sistone, så jag försöker verkligen hålla mig från allt vad godsaker heter, Men det är ju som bekant inte speciellt lätt !?
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ser väldigt gott ut! :)

    sv: Vad kul du testade dem! Har själv bakat dem ikväll igen :D Men ja, de är ganska mastiga, så bitarna behöver inte vara så stora.

    Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om essensen jag testade, hade förväntat mig en mycket tidigare päronsmak så jag blev lite besviken. Ska äta det jag bakade på lördag, kanske har smaken satt sig lite bättre till dess? Jag återkommer i frågan!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott! Hade jag haft vit choklad hemma hade det definitivt blivit lite sånt bakat idag :D

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!