2015-04-15

Biskiviminimuffins - recept!

Minimuffins är ett bra alternativ till småkakor, det går snabbt att göra och de blir väldigt söta. Jag var sugen på att baka biskvier men har inte riktigt orken så jag hittade på en egen variant där botten är mjuk och så hoppade jag över att doppa dem i choklad. De fick mycket väl godkänt av familjen.
Biskiviminimuffins
24 st

1 st Ägg
50 g Mandelmassa

Riv mandelmassan grovt och vispa samman

75 g Smör
1 msk Mjölk
1½ dl Mjöl
½ tsk Bakpulver

Smält smöret och blanda samtliga ingredienser och vispa snabbt ihop. Fördela i 24 små formar, gärna i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader, i mitten av ugnen, 6-8 minuter eller tills smeten stannat. Låt svalna.

Chokladsmörkräm

100 g Smör
2 dl Florsocker
2 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker

Vispa samman rumstempererat smör med övriga ingredienser. Spritsa på muffinsarna, låt dem kallna i kylen.
- vs 

2 kommentarer:

  1. Mm vad gott! Biskvi är en favorit så denna verkar supermumsig.

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!