2015-05-23

Timjan- och Citronkyckling i gryta - recept!

När det kommer till matlagning är jag periodare, ibland kan det gå månader utan att jag har varken lust att äta eller laga mat. Sedan kommer det en period då jag har både fantasi, lust och tycker att det är roligt att laga mat, som nu. 
Här testade jag att laga kyckling med smak av citron, vitlök och timjan som tillagats i min nya köksfavorit, glascocotten. Hela familjen tyckte att det här var gott och senare idag ska jag laga samma rätt fast med torsk.
Citron- och timjankyckling
8 portioner

6 st Kycklingfiléer (ca 1 kg)

Sätt ugnen på 225 grader. Dela filéerna i tre delar på längden, bryn dem i smör, salta och peppra. Smörj en gryta eller ugnsform med lock med smör och lägg i kycklingen.

2 st Vitlöksklyftor
5 dl Grädde
1½ msk Kycklingfond
1 kruka Timjan
1 st Citron
1 burk Svarta oliver (ca 300 g)

Pressa vitlöken, plocka timjanbladen, riv citronskalet och pressa saften. Lägg citronskalet åt sidan. Blanda grädde, pressad vitlök, timjan, fond och citronsaft i en kastrull och låt det koka upp. Häll såsen över kycklingen, lägg på locket och sätt in grytan på galler längst ned i ugnen. Låt grädda/koka i 15 minuter.

Ta ut grytan och rör ner citronskalet och oliverna, dekorera ev med timjan och citronskivor. Servera med klyftpotatis eller ris.
- vs -

2 kommentarer:

  1. Låter spännade detta får jag nog testa någon dag,ser riktigt gott ut,fast jag får nog hoppa över oliverna.

    kramar =)

    SvaraRadera
  2. Mums! Låter riktigt gott. Letade faktiskt efter ett nytt kycklingrecept i veckan så detta ska definitivt provas.

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!