2015-09-10

Apelsindoftande Chokladbitar - recept!

Häromdagen fick jag en välfylld låda med kokosprodukter från Cocosa, däribland en burk kokosolja med Apelsinsmak. Den doftar så otroligt gott så jag ville baka något med den som smakgrund. Det blev en enkel chokladkaka!

Det går ju att göra kakan utan Cocosa Apelsin kan du byta ut oljan mot 50 g Smör och en apelsin, saft och rivet skal.
Apelsindoftande chokladbitar
20-30 st

2 st  Ägg
2 dl  Socker
1 dl Farinsocker

Vispa samman. 

100 g  Smör
1½ dl Vatten

Smält smöret och rör ned oljan, tillsätt sedan vattnet och blanda vätskan med äggsmeten.

3 tsk  Bakpulver
2 msk  Kakao
4½ dl  Mjöl

Blanda och tillsätt smeten. Häll i en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter på 200 grader. låt svalna helt.

200 g Ljus choklad

Smält chokladen och bred över kakan. Ställ gärna kakan i kylen och skär i bitar när chokladen stelnat.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!