2015-09-04

Banan- och chokladkaka i långpanna - recept!

Hade fem bananer som började bli trista och ville prova att baka något nytt av dem. Valde att improvisera ihop en långpannekaka med glasyr som blev mumsig. Det nämndes att det påminde om skumbananer i smaken.
Banan - och chokladkaka
30-40 bitar

2 dl Farinsocker
1 dl Socker
4 st Ägg
3 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop.

125 g Smör
1 dl Mjölk
5 st Bananer

Smält smöret och blanda med mjölken, dela bananerna och vispa tills det blivit slätt.

6 dl Mjöl
4 tsk Bakpulver
200 g Ljus Choklad

Blanda mjöl och bakpulver och vispa ned i smeten. Grovhacka chokladen och rör ned. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Glasyr

4 dl Florsocker
3 msk Kakao
2 msk Smör, flytande
ca ½ dl Kaffe

Rör snabbt ihop med en gaffel och bred sedan ut jämnt på kakan. Skär i bitar med en vass kniv när glasyren stelnat.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!