2015-09-06

Enkla yoghurtlimpor - recept!

Det stod en yoghurt i kylen som var på väg att bli gammal så jag bestämde mig för att baka bröd med den som grund. Det blev tre enkla limpor som är lagom saftiga och de uppskattades av hela familjen. Nästa gång jag bakar det här brödet kommer jag hoppa över brödkryddorna för att göra ett mer versatilt bröd.
Yoghurtlimpor
3 st

50 g Jäst
8 dl Mild Yoghurt (eller filmjölk)

Rör ut jästen i yoghurten.

75 g Smör
½ dl Sirap
½ msk Salt
1 msk Brödkryddor (kan uteslutas)
8 dl Mjöl
8 dl Rågsikt

Klicka i rumstempererat smör och tillsätt resten av ingredienserna. Arbeta väl till en smidig men relativt kladdig deg, gärna i maskin.

Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Ta sedan upp på rikligt mjölat bakbord, arbeta samman degen och dela den i tre delar. Forma till limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.

Snitta limporna och pudra med lite mjöl. Grädda längst ned i ugnen, 200 grader i 30-40 minuter. Låt svalna på galler.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!