2015-09-01

ISBJÖRN FROST Baby Jumpsuit - testat!

Helikopterpojken har använt FROST Baby Jumpsuit från ISBJÖRN of Sweden och här är vår utvärdering.
Frost Baby Jumpsuit är en fodrad lättviktsoverall som erbjuder 100% vindtäthet, bra andningsförmåga samt lätt vattenavstötande. Fodret är Primaloft Infinity, 60gr/m2 vilket ger maximal värme till minimal vikt. Dragkedjan går från kragen ner till benet vilket gör plagget flexibelt och enkelt att använda. Flexibla vantar och tossor såväl som en justerbar huva.
FROST från ISBJÖRN kommer som en overall till de minsta, 56/68 cl samt 74/86 cl, och en foderjacka för de större barnen. Båda plaggen är tillverkade av lättviktsmaterial, är lätt vattenavstötande och andas väl. 

Vår lillkille har använt overallen hela året, som ett alternativ till en mer traditionell vinteroverall under de kalla månaderna och som enda ytterplagg, dag- som kvällstid under resten av året. Den har kommit väl till pass inte minst med tanke på den senaste sommarens låga temperaturer.

FROST är ju inte tänkt som en sitta-i-blöt-sandlåda-overall utan mer som ett varmt plagg när man ska vara ute men inte krypa runt och leka. Trots det så har den hållit förvånansvärt bra då vår kille ändå använt den som lekoverall, eftersom den ger honom full rörlighet. Det enda slitaget som märks är på knäna och det beror på att lillen kröp omkring på grus en hel del innan han började gå. Det har inte gått hål men det känns på yttertyget. 

Vi har tvättat overallen några gånger och det syns ingen påverkan av det alls. 
Overallen ger, som nämnt, mycket bra rörlighet, den är otroligt följsam och det märks på vårt barn att han är fri att röra sig som han vill och kan. Inga begränsningar överhuvudtaget trots att han är väl påklädd.

Dubbelstorleken gjorde att overallen räckte i över ett år och med inbyggda tossor och vantar kan den lätt anpassas.

Yttertygets glatta yta gör att det ibland är halkigt att bära bebis och han glider ner i vagnen när han sitter upp utan sele, om vi nu ska leta efter något mindre bra.

Som alltid så är samtliga av ISBJÖRNs kläder miljövänliga med ett välgrundat hållbarhetstänk med lång användningstid, vilket definitivt försvarar det högre priset.

ISBJÖRN FROST Baby Jumpsuit rekommenderas varmt som en första overall att hålla värmen hos de yngsta av våra medborgare året om!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!