2015-09-08

Oreganokyckling i cocotte - recept!

Jag har lätt för att snöa in på saker och den senaste tiden har det handlat om tillagas i en cocotte. Här är en variant som påminner om Citronkycklingen jag lagade tidigare. Den här gången fick kycklingen smak av oregano, soltorkade tomater och vitlök. Mycket mumsigt!
Ursäkta den suddiga bilden, jag var hungrig.
Oreganokyckling
8 portioner

6 st Kycklingfiléer (ca 1 kg)

Sätt ugnen på 200 grader. Dela filéerna i tre delar på längden, bryn dem i smör, salta och peppra. Smörj en gryta eller ugnsform med lock med smör och lägg i kycklingen.

1 st Vitlöksklyfta
1½ msk Kycklingfond
1 msk Smör
1 msk Soja
1 msk Dragonvinäger (eller Balsamico)
½ kruka Oregano
5 st Soltorkade Tomatskivor
1 msk Mjöl
5 dl Grädde
1 st Gul Paprika

Finhacka vitlöken, plocka oreganobladen och grovhacka dem och tomaterna. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vinäger, vitlök, tomater, oregano, fond och soja. Låt koka en stund.

Tillsätt grädden och koka upp. Strö mjölet över kycklingen. Skiva paprikan och lägg i grytan. Häll över såsen, sätt på locket och ställ in grytan på galler längst ned i ugnen. Låt grädda/koka i 30 minuter. Servera med ris.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!