2015-09-02

Toscamuffins - recept!

Tidigare bakade jag vanlig sockerkaka men bytte ut det vanliga strösockret mot farinsocker och äppelmos, det gav väldigt god smak och kakan blev saftig. Testade att göra detsamma med muffins och resultatet blev lyckat. 

Toscasmeten sjönk ned något men jag ville inte riskera att få torra muffins genom att grädda dem för länge så det fick bli så.
Toscamuffins
12 st

1 dl Farinsocker
2 st Ägg
2 tsk Vaniljsocker

Vispa ihop.

150 g Smör
1 dl Mjölk
1 dl Äppelmos

Dela rumstempererat smör i små bitar och vispa ihop allt med äggsmeten.

3½ dl Mjöl
2 tsk Bakpulver

Blanda och vispa ihop. Fördela smeten i 12 muffinsformar med höga kanter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 6 minuter. Gör toscasmeten under tiden.

Tosca
100 g Smör
1 dl Socker
2 msk Mjöl
2 msk Mjölk
100 g Flagad mandel

Lägg allt i en kastrull, rör om och låt koka upp.

Ta ut muffinsen och lägg en sked toscasmet på varje muffin. Sätt tillbaks plåten i ugnen och grädda i ytterligare 6 minuter, eller tills muffinsen står stilla. Låt svalna under bakduk.
- vs -

1 kommentar:

  1. Men Gud så gott! Älskar tosca så detta måste testas.

    Kram

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!