2015-09-30

Vaniljpaj - recept!

I somras bakade jag en vaniljpaj när jag var hos mamma, här kommer receptet på den. Det är en enkel och trevlig paj som gärna får kombineras med bär, frukt eller sylt av olika slag.
Vaniljpaj

Pajdeg:

250 g Smör
5 dl Vetemjöl
2 dl Socker
2 tsk Bakpulver
½ msk Vaniljsocker

Blanda allt i en mixer/matberedare eller rör ihop med en gaffel. Tryck ned hälften av degen i en pajform.

Fyllning:

2½ dl Lätt Creme Fraiche
2 st Ägg
1½ dl Socker
½ msk Vaniljsocker

Blanda ihop och häll i pajformen, smula över resten av degen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, 200 grader. Låt svalna helt (så att den stelnar) och servera gärna med färska bär eller bärsås.
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!