2015-10-01

LOPPI Blogbag Höstkids!

Höstens blogbag från LOPPI kallas Höstkids och innehåller som vanligt en intressant mix av produkter för barnfamiljen.
Santa Maria Asian Wok Soy & Sweet Chili och Asian Paneng Red Curry
Woksåser som passar till allt! Att kombinera soja och sweet chili är ett lätt och vanligt sätt att få till den asiatiska smaken när man wokar. Vi har gjort den perfekta blandningen så att balansen mellan sweet chilins sötma harmonierar perfekt med sojans sälta. Woka till exempel kyckling och dina favoritgrönsaker och häll på Asian Wok Soy & Sweet Chili. 

Med vår goda kryddblandning Paneng Red Curry lagar du snabbt och enkelt den klassiska maträtten. Paneng har en mediumstark hetta som balanseras upp av sötma i kokosmjölk, vilket ger en rätt som älskas av många. Galanga, kaffir lime, ingefära och en mängd andra kryddor ger rätten den unika karaktären och  den vackra röda färgen.

Kryddblandningar av olika slag är alltid ett välkommet tillskott i köket, så länge de inte innehåller en massa onödiga tillsatser såsom natriumglutamat. Det gör inte dessa som tur är och de kommer få smaksätta ett par middagar framöver.

Acrilex KidsZoo Kalk + D-vitamin
Acrilex KidsZoo Kalk + D-vitamin i form av kaniner för starka ben. Kombinationen D-vitamin och kalcium ger ett bra upptag och verkar förmånligt för skelettet.

D-droppar är bra, inte minst till våra yngsta. Just dessa kosttillskott är sockerbaserade vilket i kombination med både smak och form är godis. Att ge småttingarna en godis om dagen känns fel, oavsett om de är fyllda med vitaminer.

ColdZyme
ColdZyme Munspray verkar mot orsaken till förkylningen – själva förkylningsviruset. Munsprayen är enkel att använda och bildar en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som försvårar för förkylningsvirus att orsaka sjukdom. Med ColdZyme reducerar man risken för förkylning och kan förkorta sjukdomsförloppet om man börjar doseringen i ett tidigt stadium av infektionen.

Jag har lite svårt att medicinera barnen förebyggande så denna har jag inte provat. Däremot kommer jag testa den på mig själv, när (för det kommer) jag känner av de första förkylningssymtomen nästa gång.

Det enda alternativet för föräldrar har tidigare varit att lusbehandla när barnet fått löss. Nu kan du ligga steget före med Linicin Prevent Spray och förhindra att lössen sprider sig till ditt eget eller dina anhörigas hår.Den milda, färglösa och doftlösa sprayen gör att ingen, inte ens lössen, vet att du behandlar ditt hår. Linicin Prevent gör ditt hår osynligt för lössen, vilket innebär att om de kommer i närheten av det, vänder de helt enkelt om och letar upp någon annan att få näring från.

Samma sak här, förebyggande i all ära men i grunden så skulle jag medicinera mitt barn för något den inte lider av. Det känns fel. Skulle däremot något av barnen nu få löss så kommer jag troligen ångra att jag inte sprejat hejvilt...
En återfuktande handdesinfektion med en ljuv doft av söta sommarhallon. Produkten är effektiv mot bakterier och många typer av virus som t.ex. förkylningsvirus, influensavirus och vinterkräksjuka. Perfekt att ha i handväskan för att se till att hålla sig frisk i höst!

God doft och bra storlek för väskan!

Lejonjakten av Camilla Läckberg
Lejonjakten handlar om den ovanlige bebisen Super-Charlie som ständigt hittar nya superkrafter hos sig själv, men de kommer aldrig automatiskt utan kräver en hel del träning och trixande - och denna gång är inget undantag. En dag kommer storebror infarande i huset och vrålar att han sett ett lejon där! Naturligtvis vågar ingen gå in, inte ens Super-Charlie... 


Jag älskar barnböcker, välskrivna och välillustrerade barnböcker. Den här boken blev ingen favorit, varken för mig eller barnen. Förutom handlingen så är ett språk med flyt jätteviktigt i barnböcker eftersom det annars tar mot att läsa högt. I den här boken står det "Super-Charlie" i var och varannan mening och det stakar sig i. Det är ingen bra text för högläsning alls, tyvärr.

Stort tack till LOPPI-gänget och alla sponsorer!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!