2015-10-19

Spröda citronkakor - recept!

Här är receptet på kakor jag bakade i slutet av sommaren, mycket väl uppskattade av hela familjen. De har en mild citronsmak och en trevlig konsistens. Originalreceptet hittade jag i en FB-grupp som heter Kakburken men jag ändrade lite, min vana trogen.
Citronkakor
28 st

125 g Smör
2 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker

Vispa rumstempererat smör med socker.

2 st Ägg

Vispa ned ett ägg i taget.

4 dl Mjöl
1½ tsk Bakpulver

Blanda och tillsätt.

1 st Citron
ca 1 dl Florsocker

Riv skalet fint av hela citronen och pressa saften av halva. Vispa ned. Forma till små bollar och rulla dem i florsocker. Lägg de glest på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 12 minuter. Låt svalna på galler.
- vs -

1 kommentar:

  1. Gör just nu dessa kakor, tackar sp mycket för receptet! :)

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!