2016-01-27

Stor kakdegskaka - recept! #cookiedoughcake

För längesen bakade jag kakdegskakor, mjuksega kakor som mest smakar cookie dough och därmed gillades av familjen. Nu var jag sugen på att göra en efterrätt och valde att utgå från samma recept men att istället göra en stor kaka.

Det går att variera med sockersorter och den här gången valde jag kokossocker och farin men det går lika bra att använda vanligt vitt, rörsocker eller motsvarande. Samma sak med choklad och nötter, jag hade bara ljus choklad hemma annars hade jag gärna blandat i både vit och mörk såväl som en hel massa nötter.
Kakdegskaka
(Cookiedoughcake)

200 g Smör
1½ dl Kokossocker
1½ dl Farinsocker
2 tsk Vaniljsocker
1 st Ägg

Smält smöret, blanda med sockret och vispa ihop. Ta sist i ägget.

4 dl Mjöl
1 dl Havregryn
2 tsk Bikarbonat

Blanda och vispa ned i smeten.

150 g Ljus Choklad
ev ½ dl Hackad mandel

Grovhacka och vänd ned. Tryck ner smeten i en smord springforms och strö över eventuella nötter. Grädda längst ned i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna något innan du tar loss kakan från formen. Skär i bitar och servera med glass eller grädde eller bara som den är.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!