2017-07-19

Kokosrulltårta med Mascarpone- och citrusfyllning - recept!

Rulltårta och muffins är bra grejer, snabba och enkla bakverk som kan varieras hejvilt. Jag gillar sådant. Här är en kokosrulle som jag fyllde med en Mascarpone och gräddblandning och apelsin och citron. Nästa gång tror jag att det blir hallonfyllning eller något annat med ganska kraftig smak. Kanske chili eller lakrits?
Kokosrulltårta med mascarpone- och citrusfyllning

Kaka:

3 st Ägg
2 dl Socker

Vispa poröst.

3 dl Kokosflingor
5 msk Potatismjöl
1½ tsk Bakpulver

Rör ihop och blanda med äggsmeten. Smörj ett bakplåtspapper och bred ut smeten på plåten. Grädda i mitten av ugnen, 250 grader i ca 5 minuter. Håll koll hela tiden!

Ta ut ur ugnen, strö kokos över hela kakan och vänd den på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna.

Fyllning:

1½ dl Vispgrädde

Vispa.

125 g Mascarpone
1 dl Florsocker
1 st Apelsin
1 st Citron

Riv skalet av apelsin och citron, pressa saften ur citronen och rör ner i grädden tillsammans med mascarpone och florsocker.

Bred över den svalnade kakan och rulla ihop på långsidan, använde bakplåtspappret för att hålla ihop rullen. Låt gärna rulltårtan vila i kylen en stund innan du skär upp den. Enjoy!
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!