2017-09-21

Baguetter - recept!

När vi äter soppa till middag brukar jag baka bröd till och baguetter är en favorit. Det är enkelt att göra och blir sällan fel.
Baguetter
3 st

50 g Jäst
5 dl Vatten
2 msk Olivolja
½ msk Salt
2 tsk Socker eller Honung

Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen och rör samman.

13 dl Vete- eller Siktat Dinkelmjöl

Blanda ner det mesta av mjölet och arbeta samman rejält, gärna med maskin. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.

Ta upp degen på mjölat bord, dela in tre delar och forma dem till baguetter, vrid gärna för att de ska behålla formen. Lägg på längden på bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda på 225 grader, i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Knacka på brödet, det ska låta något ihåligt när de är klara. Låg vila en stund utan bakduk innan du skär upp dem. Enjoy!
- vs -

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag önska mig att kunna baka sådana barkisar.
    super fina.Alu

    SvaraRadera
  2. Åhh men lät gott o smidigt . Tar oxp gärna nåt hembakat till om soppan inte tar för lång tid o göra . Kram o fin morgon dag o fin fortsättning

    SvaraRadera

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!