2017-09-12

Banankaka med Kokos i Brödform - recept!

När jag bakar den här kakan gör jag alltid dubbel sats, känns som att det är lika bra för banankaka är alltid bra att ha hemma.

Smaken varierar beroende på hur mogna bananer du väljer, jag tycker bäst om när de är ätmogna men det är lite lättare att vispa dem när de är mer åt de övermogna hållet. Jag brukar också variera sockret och blanda med olika sorter, råsocker, kokossocker, muscovado osv. Det går naturligtvis att minska ner sockret, det handlar mest om smak.
Banankaka
2 st, avlång brödform

3-4  dl Socker
4 st Ägg

Vispa ihop.

4 st Bananer 
1 dl Kaffe, starkt
200 g Smör

Smält smöret, lägg i delade bananer och vispa ner.

8-9 dl Vetemjöl
1 dl Kokosflingor
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
4 tsk Kanel
2 tsk Ingefära

Kokoschips

Blanda ihop, vänd ner i smeten och blanda. 

Smörj två 1½-litersformar och bröa med kokosflingor. Fördela smeten jämnt och toppa med kokoschips, tryck ner dem något.

Grädda i nedre delen av ugnen, 175°C i  30-45 minuter. Kolla med sticka efter 30 minuter, det ska vara lite kladdigt i mitten när du tar ut dem. Låt svalna under bakduk.
- vs -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!