2017-09-21

Brownies med hasselnötter och vitchoklad - recept!

Brownies, eller om vi ska kalla dem Brunisar, är enkelt och gott. De smakar snarlikt kladdkaka men har en annan, mer fast konsistens. Jag gillar hur kakaon gör det ganska kraftigt och nötterna mildrar. Precis som med det mesta jag bakar så kan man ju variera både innehåll och topping hejvilt.
Brownies med hasselnötter och vit choklad

3 dl Socker
3 st Ägg
2 tsk Vaniljsocker

Vispa fluffigt.

200 g Smör
1½ dl Kakao

Smält smöret och blanda med kakaon.

3 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver

Tillsätt och rör ihop.

100 g Hasselnötskärnor

Grovhacka och rör ner i smeten. Sätt ett bakplåtspapper in en form, jag använde 25x25 cm, och bred ut smeten. Grädda i 150 grader i mitten av ugnen, i ungefär 25-35 min, kakan ska stå still. Ta ut och tryck ner kakan något i formen, låt svalna under bakduk. 

200 g Vit choklad 
(Jag använde en med hackade nötter i).

Smält chokladen och bred över kakan, ställ i kylen och skär i bitar när chokladen stelnat. Enjoy!
- vs -

1 kommentar:

Kul att du tittade in här, om du lämnar en kommentar är det lätt för mig att hitta tillbaks till dig!